Tijdens het vak Internet of Things heb ik een prototype gemaakt voor een ketting die verbonden staat met zowel het internet als jouw partner.

HueFeel is een uniek en innovatief Internet of Things (IoT) accessoire ontworpen voor koppels of geliefden. Het is niet zomaar een wearable, het is een tastbare verbinding waarmee je elkaars aanwezigheid kunt voelen, zelfs als je uit elkaar bent.

Wanneer de ene persoon zijn HueFeel accessoire aanraakt, reageert het accessoire van de andere persoon met een trilling, waardoor een subtiele maar intieme verbinding ontstaat.

Pas de kleurweergave op je HueFeel aan om je emoties of berichten over te brengen. Kies uit een spectrum van kleuren om je gevoelens op een persoonlijke en creatieve manier uit te drukken. Gebruik de vier geïmplementeerde LED’s om de kleuren uit te drukken die je je geliefde wilt laten dragen.

Bedien je HueFeel accessoires naadloos met de speciale mobiele app. Pas de trilsterkte aan, stel kleurenthema’s in en blijf verbonden vanaf elke locatie.

Je instellingen en interacties worden gesynchroniseerd via de cloud, zodat je altijd en overal verbonden bent. Daarnaast krijg inzicht in je gebruikspatronen en ontdek hoe je verbinding maakt met je partner via data-analyse.

Het prototype is gemaakt door middel van een Arduino en de Arduino IDE software. Het lichten van het prototype kunnen aangepast worden door middel van je smartphone.